Judo

1979-ben kezdődött a judo oktatás Hartán, Kovács István és Földi Ferenc edzők vezetésével. Az évek alatt nagyon népszerű lett ez a sport és a versenyeken gyakran értek el jó eredményeket a judokák. 1983-ban már elérte a létszám az 50 főt, ezért az edzéseken külön foglalkoztak a kezdőkkel, haladókkal és versenyzőkkel. Nagyon sok felkérést kaptak. 1991-ben Franciaországba is kijutottak és páran éremmel tértek haza. 1990-es években Zimmermann László lett az edző. 2011-ben Leitert Ottó szakosztályvezető és Kövesdi János edzősegéd indította el a folyamatot, hogy a szakosztály a Hartai Sportegyesület keretein belül működjön. Az edző most is Zimmermann László, akihez csatlakozott fia ifj. Zimmermann László, aki Pakson volt versenyző. Ők heti két alkalommal tartják az edzést, az iskola tornatermében.

Szakosztályunk jó kapcsolatot tart fenn a környező településeken működő sportegyesületekkel, klubokkal. Évente több alkalommal vesznek részt judokáink közös edzéseken, a nagyobbak pedig versenyeken mérik össze tudásukat.

MJSZ tagsággal rendelkezők száma idén mintegy 20 fő, az edzéseken részt vevők száma 15 fő fölött van általában. A judokák nyaranta táborozáson illetve edzőtáborokon vesznek részt. Az utóbbin sikeres övvizsgát is tettek 6-5-4 kyuból.

A Harta SE judo szakosztálya hagyományt teremtve rendezi meg minden évben a Majális Kupát, egy meghívásos versenyt, 2019-ben immár 6. alkalommal. Ezen kívül rendezvényeken tartott bemutatókkal és a helyi médiában történő rendszeres publikálással igyekszünk népszerűsíteni ezt a nagyszerű sportot, valamint szakosztályunk létszámát megtartani és lehetőség szerint növelni. Szeretnénk minél több régiós versenyre eljutni, érmekkel hazatérve, buzdítani a gyermekeket a csatlakozásra.

 

További oldalak:

   Hartai Cselgáncs, vagy a szakosztály

   Facebook oldala